Floor's Keuken / Avondeten  / Winterse caponata met flespompoen

Winterse caponata met flespompoen

Caponata is een Siciliaanse stoofpot van groenten dat traditioneel gemaakt wordt met aubergine, bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Ik maak hem net even anders, geïnspireerd op een recept van Anna Jones. Deze warme winterversie maak ik met flespompoen, rode uien, zwarte olijven, kappertjes en rozijnen. Met flink wat peterselie en gehakte amandelen eroverheen. Een geweldige combinatie van zoet, zuur en zout en een heerlijk verwarmend maal op een koude dag. Ik serveer deze caponata met bulgur. Mocht je nog wat over houden, dan is dit de volgende dag een super lunchgerecht bij een stuk knapperig brood.

Mijn kinderen vonden de smaak van de caponata heerlijk. Omdat ze de laatste tijd moeilijk doen over grote stukken groenten, heb ik de caponata voor hen gepureerd bij de bulgur gegeven. Dat was een groot succes. Wil je deze caponata ook gepureerd hebben voor jouw kinderen? Laat het me dan even weten.

Mooi meegenomen; deze maaltijd is helemaal vegan.