Floor's Keuken / Avondeten  / Volkoren spaghetti met cavolo neropesto, geitenkaas- of fetacreme, pangrattato en tomatensalade

Volkoren spaghetti met cavolo neropesto, geitenkaas- of fetacreme, pangrattato en tomatensalade

Cavolo nero is het Italiaanse broertje van boerenkool en ook wel bekend als palmkool. Het is stevig en knapperig en heeft prachtige palmachtige bladeren. Cavolo nero smaakt minder pittig dan de Hollandse boerenkool en is supergezond want is rijk aan vitamine A, C, B6 en B11 en K.
Van de cavolo nero maak ik een pesto die super lekker is in combinatie met volkorenspaghetti en geitenkaascreme. Ook maak ik tomatensalade en pangrattato, dat is een crunch van oa broodkruim en citroenzeste voor over de spaghetti. Jaap (4) en Pleun (2) smullen ook altijd van dit gerecht.

Dit gerecht maak ik standaard met geitenkaascreme. Ben je geen fan van geitenkaas? Dan vervang ik de geitenkaascreme door fetacreme, ook lekker!