Floor's Keuken / Avondeten  / Ovencurry met flespompoen, kokos, chili olie en crispy curryblad

Ovencurry met flespompoen, kokos, chili olie en crispy curryblad

Deze verrassende curry heb ik onlangs ontdekt en is zo lekker dat ik het elke dag wel zou willen eten! Het bestaat uit meerdere lagen dungeschaafde flespompoen in een aromatische ‘saus’ met daarop een crunchy laag van kokossnippers, curryblad en chili olie. Het curryblad en chili olie zit in een apart schaaltje zodat je deze zelf naar smaak kan toevoegen. Erbij bak ik verse naan.

Curryblad, niet te verwarren met de welbekende kerrie, is een heerlijke smaakmaker dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Vers is het heel moeilijk verkrijgbaar, maar wel het allerlekkerst. Gelukkig teelt Westlandpeppers curryblad van april tot november zelf in hun kassen, dus ik heb het daar kunnen bemachtigen!