Wat gebeurt er allemaal in Floor's keuken

in de

Keuken

Bekijk wat er allemaal gebeurt in Floor’s keuken.

Caponata is een Siciliaanse stoofpot van groenten dat traditioneel gemaakt wordt met aubergine, bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Ik maak hem net even anders, geïnspireerd op een recept...

Ancho, cascabel en chipotle zijn 3 mild pittige pepers die de bijzondere smaak toevoegen aan de chili sin carne. Ik haal ze bij Westlandpeppers, die deze en andere pepers telen...

Opwarmen met een kom soep na een herfstwandeling in het bos? Deze hartverwarmende variant boordevol aubergines en linzen van Janneke Philippi is bij ons favoriet. Een lepel fetacrème erin en...

Wat een feest; taco's met crispy pinda tempeh, kokosrijst, een salsa van zoete aardappel, mais en tomaat, een snelle pickle van rode ui en jalapeño en sriracha-yoghurtsaus erover....

Indian Summer-lunch met bord op schoot op een bankje in de zon. Vandaag lijkt de laatste kans om de zomer te vieren. Ik doe dat met een bordje groen met...

Geroosterde wortels zijn echt overal lekker bij. Hier gaan ze met bloemkool bij een Palestijns gerecht waar de risottorijst gegaard wordt in melk en vervolgens geserveerd in een mengsel van...

Hasselback aardappelen ken je vast wel. Ik heb deze bieten aan hetzelfde regime onderworpen. Superlekker en knapperig worden ze en met geroosterde wortels erbij een mooi, kleurrijk bijgerecht....

Wist je dat je bij je bestelde maaltijd ook altijd iets lekkers krijgt voor bij de koffie? Hier maak ik citroen-honingcake met korianderzaad geïnspireerd op een recept van Anna Jones....

Tijdens het hardlopen luister ik graag naar de podcast van radioprogramma Mangiare. Daar werd dit fijne recept voor een Cypriotische Bulgursalade uit het boek Salad Days getipt....

Ik ben gek op groenten uit de oven. Deze supermakkelijke en overheerlijke lunch was een recept uit De Snelle Bakplaat. Zoete aardappelen, knoflook, feta, citroen, oregano en rozemarijn op de...

Het enige wat je nodig hebt zijn biologische citroenen en grof zeezout. En een portie geduld want het fermentatieproces duurt ruim een maand! Maar dan heb je ook wat. Ik...

Ik eet al lange tijd weinig vlees maar ik had me eigenlijk nooit echt gewaagd aan de klassieke vleesvervangers als tofu en tempeh. Tot ik een challenge aanging en een...

Door de venkel en prei heel lang te smoren worden ze heerlijk zoet. Deze in combinatie met mozzarella, gorgonzola, pecorino én taleggio in een lasagne is één en al comfortfood....

De grote kinderfavoriet bij ons thuis is auberginesoep met linzen. Hier met vrijwel dezelfde ingrediënten een totaal ander gerecht dat niet misstaat op een tafel vol verschillende salades en hapjes....

De hittegolf ben ik doorgekomen met deze heerlijke linzensalade met rode biet, gegrilde halloumi en een citroen-kappertjesdressing. De rode uienpickle en peterselie maken het een kleurenfeest....